Cursus "uit je stress":

data Vrijdagochtenden: 1, 8, 15, 22 maart, 5, 12, 19 april 2013
tijd 9.30 – 11.00 uur
plaats Vliegdenweg 6b, Bussum
prijs 210 euro voor de hele serie
aantal maximaal 12 deelnemers
werkvormen
Gezonde stress is nodig in ons leven, maar zodra de stress teveel wordt, gaat het ons in de weg staan. Je krijgt signalen van je lichaam , zoals bijvoorbeeld hoofd-buikpijn, onverwachte emoties, malende gedachtes die aangeven dat de balans in jezelf zoek is.
Deze cursus maakt je op een lichte, spelende manier bewust hoe je met stress om kunt gaan. Wat zorgt ervoor dat jij stress ervaart en welke mogelijkheden heb je in jezelf om daar mee om te gaan? We weten en kunnen vaak veel meer dan we inzetten in het leven.

Met stem, zang en beweging kom je in je stroom en kan je je stress gaan loslaten. Je ervaart hoe het is om in het hier en nu ontspannen te zijn en je te uiten. Door mee te maken welke oplossingen anderen in de groep hebben word je gestimuleerd en aangemoedigd om iets nieuws uit te proberen.
Je maakt kennis met je (archetypische) oerfunctie en die brengt je bij je grootste talent, je essentie. Als je van daaruit leeft voel je je blij en ontspannen.
Voorbeelden van oerfuncties zijn: de leraar, de troubadour, de vroedvrouw, de koning, de heler, de tovernaar.
Met behulp van voice dialogue laten we diverse kanten  (stemmen) van jezelf aan het woord, die iets te zeggen hebben over jouw talent.
Zoals bijvoorbeeld de stem van de perfectionist, de opjutter, de lolbroek, de genieter, het kleine kind, de wijze man/vrouw. Je ervaart welke expressie bij deze kanten van jou horen door ze spelenderwijs uit te vergroten. Zo krijg je inzicht in welke kant in jou de stress veroorzaakt of vergroot en wie in jou je helpt deze te verminderen.

Deelname aan deze groep is voeding voor je persoonlijke ontwikkeling.
Het geeft je inzicht in jezelf en vaardigheden om om te gaan met de balans tussen inspanning en ontspanning.Je durft andere, nieuwe keuzes te maken.
Je voelt je vrijer en je durft meer van jezelf te laten zien en horen in het dagelijks leven.
In een veilige setting, afgestemd op jouw tempo en op wat je wilt onderzoeken word je gestimuleerd en gesteund om dit avontuur met jezelf en de groep aan te gaan.

Je hoeft geen ervaring te hebben, maar neem het verlangen, de moed en de nieuwsgierigheid mee om deze cursus te beleven.
Uit je comfortzone komen en 'gek' mogen doen geeft veel humor en plezier!
Kom naar de rand, zei hij.
Nee, dat durven we niet.
Kom naar de rand, zei hij.
Ze kwamen, hij gaf hen
een duw.....
                                    en ze Vlogen
 
G. Appollinaire
Elselien de Wolf H. Kamerlingh Onnesweg 92 1402 EL Bussum 06-20031561 e.dewolf@studiostem.nl